Regio Oost-Brabant (9)

Over regio Oost-Brabant (9)

De eenheid kent 9 basisteams, waarvan er 6 meerdere gemeenten omvatten. Het driehoeksoverleg vindt op basisteamniveau plaats, tenzij de specifieke problematiek van een gemeente om een lokale driehoek vraagt. Deelnemers zijn de burgemeester(s) van de gemeente(n) in het gebied van het basisteam, de officier van justitie en de chefs van het basisteam. In veel gevallen is ook een vertegenwoordiger van de belastingdienst aanwezig.

Op het niveau van de eenheid overleggen de regioburgemeester, de plaatsvervangend regioburgemeester, de hoofdofficier van justitie en de politiechef periodiek met elkaar.

Daarnaast is er tweemaal per jaar een Regionaal Overleg Veiligheid waar alle burgemeesters, de leiding van het arrondissementsparket, de eenheidsleiding van de politie, de belastingdienst en de directeuren van de veiligheidsregio’s bijeenkomen. Buiten een enkel besluitvormend issue worden deze bijeenkomsten veelal gebruikt voor de thematische behandeling van een onderwerp.

De Bestuurlijke Regiegroep is de verbindende schakel tussen de genoemde overlegvormen; de Bestuurlijke Regiegroep bestaat uit de regioburgemeester, de hoofdofficier van justitie en de burgemeesters-voorzitters van de basisteamdriehoeken.  De politiechef neemt deel aan het overleg.

Delen

Oppervlakte 2.847 km2
Inwoners 1,4 miljoen
Gemeenten 38
Districten 3
Basisteams 9
 • 's-Hertogenbosch
  Asten
  Bergeijk
  Bernheze
  Best
  Bladel
  Boekel
  Boxmeer
  Boxtel
  Cranendonck
  Cuijk
  Deurne
  Eersel
 • Eindhoven
  Geldrop-Mierlo
  Gemert-Bakel
  Grave
  Haaren
  Heeze-Leende
  Helmond
  Heusden
  Laarbeek
  Landerd
  Meierijstad
  Mill en Sint Hubert
  Nuenen, Gerwen en Nederwetten
 • Oirschot
  Oss
  Reusel-De Mierden
  Sint Anthonis
  Sint-Michielsgestel
  Someren
  Son en Breugel
  Uden
  Valkenswaard
  Veldhoven
  Vught
  Waalre