Samenstelling LOVP

4 oktober 2022

In september waren er enige personele wisselingen in het LOVP. Burgemeester Dijsselbloem werd als nieuwe regioburgemeester verwelkomd. Voor burgemeester Ederveen en burgemeester Out was het LOVP van 26 september het laatste LOVP.

Op 13 september 2022 is burgemeester Dijsselbloem van Eindhoven door de minister benoemd als regioburgemeester. Burgemeester Dijsselbloem volgt hiermee burgemeester Jorritsma op, die per die datum met pensioen is.

In het LOVP van 26 september 2022 werd afscheid genomen van burgemeester Ederveen van Valkenswaard en burgemeester Out van Assen. Beide burgemeesters vertegenwoordigden de 100.000-min gemeenten in het LOVP. In de Politiewet is vastgelegd dat aan het LOVP naast de regioburgemeesters ook twee burgemeesters van de gemeenten met minder dan 100.000 inwoners deelnemen. 

Op dit moment is nog niet bekend welke burgemeesters hen per 1 november opvolgen. Naar verwachting volgt binnenkort een voordracht van de VNG aan de minister van Justitie en Veiligheid voor de benoeming van twee burgemeesters namens de 100.000-min gemeenten.